aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį kalbėdamas parado Raudonojoje aikštėje dalyviams, pasveikino karius ir Didžiojo Tėvynės karo veteranus, Rusijos piliečius pergalės 55-ųjų metinių proga.
Pasak jo, "eis metai, bet Didžiojo Tėvynės karo atminimas taip, kaip ir anksčiau, bus pamoka visiems gyviesiems ir įspėjimas tiems, kuriems teroras ir smurtas yra pagrindinis ginklas".

Valstybės vadovas, kreipdamasis į frontininkus pabrėžė, kad įprotis nugalėti "įaugo mums į kraują, yra ne tik karinių pergalių laidas".

"Dar kartą jis pravers taikiame gyvenime, padės mūsų kartai sukurti stiprią, klestinčią šalį, aukštai pakels Rusijos demokratijos ir laisvės vėliavą", sakė V. Putinas. Kaip pranešė "Interfax" korespondentas, drauge su V. Putinu garbės svečių tribūnoje yra pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas, Valstybės Dūmos pirmininkas Genadijus Selezniovas, prezidento administracijos vadovas Aleksandras Vološinas, Maskvos meras Jurijus Lužkovas, kiti oficialūs asmenys. Tarp garbės svečių yra ir buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas.

11 tūkstančių veteranų ir karių paradą priima Rusijos gynybos ministras maršalas Igoris Sergejevas, paradui vadovauja Maskvos karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Igoris Puzakovas. Pagal tradiciją jie apvažiavo paradui išrikiuotą kariuomenę ir pasveikino karius su Pergalės Didžiajame Tėvynės kare 55-osiomis metinėmis.

Šis paradas išskiria iš kitų tuo, kad jį pradėjo veteranai. Veteranų kolonoms vadovavo Vladimiras Govorovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.