aA
Izraelio valdančiosios Darbo partijos neeilinis suvažiavimas "neoficialiai" nominavo Ehudą Baraką (Ehud Barak) kaip partijos kandidatą į ministro pirmininko postą. Per partijos centro komiteto posėdį buvo priimta oponentų griežtai sukritikuota rezoliucija, jog per gegužės mėnesį laukiamus rinkimus E.Barakas (Ehud Barak) bus partijos kandidatas į premjero postą.
E.Barak
E.Barak
Rezoliucijoje partiečiai raginami "atsižvelgiant į karinius ir diplomatinius iššūkius" susitelkti apie dabartinį ministrą pirmininką ir vieningai paremti jo kandidatūrą per artėjančius rinkimus. Turėdama omenyje stiprų pasipriešinimą partijos viduje, partijos vadovybė davė suprasti, jog rezoliucija nėra įpareigojanti ir kad į premjero postą gali pretenduoti kiti kandidatai.

Antradienį Knesetui nusprendus paleisti parlamentą, E.Barakas (Ehud Barak) yra vis labiau kritikuojamas iš visų pusių. Nepaisant to, keli jo oponentai jau pareiškė neketiną stoti į kovą su juo. Galimos kovos, pavyzdžiui, atsisakė buvęs ministras pirmininkas Šimonas Peresas (Shimon Peres) ir parlamento spikeris Avrahamas Burgas (Avraham Burg), kuris penktadienį paskelbė nesirengiąs bent jau "kol kas" stoti prieš E.Baraką (Ehud Barak).

A.Burgas (Avraham Burg) bei kiti įtakingi Darbo partijos nariai priekaištauja E.Barakui (Ehud Barak) dėl partijos nustekenimo. Anot naujausių apklausų, premjero populiarumas tesiekia 19 proc., ir jis gerokai atsilieka nuo galimo priešininko iš "Likud" partijos ir buvusio ministro pirmininko Bendžamino Netanjahu (Benjamin Netanjahu). Pati Darbo partija per rinkimus gali prarasti šešis iš 26 mandatų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.