aA
Kitą savaitę turėtų paaiškėti, ar susisiekimo ministras pritars siūlymui trečios GSM 900 MHz mobiliojo ryšio licencijos konkurso nugalėtoja skelbti "Tele2". Konkursas dėl trečios GSM 900 MHz mobiliojo ryšio licencijos Lietuvoje sukėlė daug aistrų.
Tele2
© "Lietuvos žinios"
Pagaliau turėtų būti sudėti visi taškai, nes nugalėtoja tikriausiai bus paskelbta ivedijos koncerno "NetCom" įmonė "Tele2", Lietuvoje jau teikianti DCS 1800 MHz dažnio mobiliojo ryšio paslaugas. Tokį sprendimą Telekomunikacijų veiklos licencijavimo komisija priėmė trečiadienį.

Džiaugiasi

Bendrovės "Tele2" direktorių valdybos pirmininko Juozo Šarkaus manymu, licencijavimo komisija priėmė teisingą sprendimą: "Bendrovė daug dirbo iki šiol ir tikrai tikėjosi tokio sprendimo". "Tele2" reklamos ir komunikacijos vadybininkė LŽ sakė, kad bendrovė, įsigijusi licenciją, iki kitų metų pabaigos tikisi, kad jų tinklas aprėps beveik visą Lietuvą: "Tikimės, kad klientų tikrai padaugės, nes prižadame, kad mūsų kainos visuomet bus mažiausios".

E.Jutkevič teigimu, trečios operatorės aktyvi veikla išjudins mobiliųjų telefonų rinką: "Dabar "Omnitel" ir "Bitė GSM" diktuoja daugmaž vienodas kainas. Mums pradėjus sparčiai plėsti rinką, kainų pokyčiai turėtų būti akivaizdūs. Vartotojui nuo to bus geriau, nes pokalbiai tikrai turėtų pigti".

Susitaikė

Kova dėl trečios GSM 900 MHz licencijos prasidėjo dar šių metų pradžioje - konkursas ilgą laiką buvo stabdomas dėl Lietuvoje mobiliojo ryšio paslaugas GSM 900 MHz dažniu jau teikiančių bendrovių "Omnitel" ir "Bitė GSM" skundų. Jos skundėsi Konkurencijos įstatymo pažeidimu, nes "Omnitel" ir "Bitei GSM" nebuvo leista dalyvauti konkurse. Tačiau bendrovės jau susitaikė su trečios operatorės atėjimu.

"Omnitel" atstovė spaudai Vanda Nekrašienė dar anksčiau yra sakiusi, kad bendrovė į kiekvieną konkurentą žiūri pagarbiai: "Vis dėlto tarpusavyje gali konkuruoti tik tos operatorės, kurių ryšys apima panašų plotą. Kol "Tele2" ryšys veikia tik keliuose miestuose, jis mums negali būti stiprus konkurentas".

Telekomunikacijų bendrovės "Bitė GSM" Pardavimų ir rinkodaros departamento direktorius Paulius Kibiša tvirtino, jog jau senokai žinoma, kad į telekomunikacijų rinką ateis naujas dalyvis, tam rengtasi ir atitinkamai ketinama dirbti.