aA
Maskva kreipėsi į Indiją, prašydama grąžinti 1993 metais čia mirusio ir palaidoto rusų portreto ir peizažo meistro Svetoslavo Rericho palaikus.
Indijos užsienio reikalų ministerijos sekretorius Adžitas Kumaras Pandža (Ajit Kumar Panja) ketvirtadienį pareiškė šalies parlamentui, jog Niu Delis svarsto Rusijos prašymą, pagal kurį garsus menininkas turėtų būti perlaidotas Sankt Peterburge, kaip prašoma jo testamente.

Mirus 89 metų S.Rerichui, jo šeima atsisakė pervežti palaikus į Sankt Peterburgą, argumentuodama, kad senyvo amžiaus našlė Devika Rani (Devika Rani) nepakels šalto Rusijos oro. Pirmuose nebyliojo kino juostose vaidinusi aktorė mirė 1994 metais.

Tiesa, Indijos žiniasklaida dabar tvirtina, jog perlaidojimą komplikuoja daugybė teisinių aspektų. Teigiama, kad suinteresuotos šalys įnirtingai kovoja dėl poros didžiulio dvaro prie Bangalūro miesto bei meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių kolekcijos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.