aA
Iš Baltijos šalių ir Nepriklausomų Valstybių Sandraugos į Rusiją grįžtančių tėvynainių gali laukti "lageriai" ir gyvenvietės Pietų Sibire bei Vidurio Rusijoje.
Kaip trečiadienį pranešė laikraštis "Vedomosti", vykdant naująją Rusijos imigracinę politiką, prezidento įgaliotasis atstovas Centrinėje federalinėje apygardoje Georgijus Poltavčenka siūlo steigti stovyklas Vidurio Rusijoje imigrantams iš naujų nepriklausomų valstybių, anksčiau buvusių SSRS sudėtyje.

Rusijos regioninės politikos ministerija, savo ruožtu, parengė persikėlėliams iš užsienio projektą, kuriame numatoma "statyti naujas gyvenvietes Sibiro pietuose, iš kur būtų galima siųsti darbininkus į naudingųjų iškasenų telkinius".

Laikraštis ministerijos projektą vadina "utopiniu" ir priduria, kad Sibiro regionuose ir taip branginama kiekviena darbo vieta, tad imigrantams ten "gali būti riesta".Na o G. Poltavčenkos planą, laikraščio nuomone, "galėjo sugalvoti 70 metų stažą turintys sovietiniai demografai".

Visi šie pasiūlymai pasipylė po Vladimiro Putino kalbos Novosibirske, kur jis "paragino pasitelkti darbo resursų iš buvusios SSRS šalių".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.