aA
Kalėdų eglutės įžiebimu šį šeštadienį Vilniuje prasidės kalėdiniai renginiai. Pasigėrėti kalėdinės eglutės įžiebimu sostinės gyventojus ir svečius Vilniaus meras Artūras Zuokas kviečia į Rotušės ir į Katedros aikštes. Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, lygiai po savaitės į Vingio parką malūnsparniu nusileis tikras lietuviškas Kalėdų senis, o nuo gruodžio 20 dienos prasidės didysis renginių "maratonas".
Kalėdų senis
Kalėdų senis
Gruodžio 20 dieną į Kongresų rūmus vilniečius ir sostinės svečius pakvies Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Lietuvos roko, pop ir operos solistai.

Kalėdų dieną prasidės keturias dienas truksiančios Kalėdos Užupyje - kaukėta muzikinė eisena su dovanomis aplankys vienišus žmones, veiks Malkų turgus, vilniečiai linksminsis Užupio Kalėdų naktyje - karnavale.

Gruodžio 25 - 26 dienomis į Rotušės aikštę mažus ir didelius pakvies du spektakliai: "Raganiukės" teatras parodys muzikinį spektaklį vaikams "Kalėdų senis ir besmegenis", o sutemus į Kalėdų muzikos ir ugnies reginį "Kalėdų stebuklas" parodys trupė "Miraklis".

Kalėdų dieną, kaip ir praėjusiais metais, bus įžiebtos televizijos bokšto lempučių girliandos. Nuo gruodžio 26 dienos Katedros aikštėje ims kilti "Winterfresh" ledo skulptūrų parkas. Tą pačią dieną labdaros akciją našlaičiams, vaikų globos namų ir internatų auklėtiniams Kongresų rūmuose surengs Muzikos kultūros paramos fondas.

Gruodžio 27 dieną prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų koncertuos jaunųjų grupių konkurso "Laiptai" laureatai ir populiariausios šalies grupės. Tą pačią dieną vyks Vilniaus mero labdaros vakaras.

Naujųjų metų sutikimo išvakarėse planuojamas jau 25-asis naujametis bėgimas nuo "Žalgirio" stadiono, o sutikti Naujus metus sostinės jaunimą pakvies Vingio parkas, organizuosiantis koncertą "per naktį".

Ypatingas renginys miestelėnų lauks Rotušės aikštėje, kur bus pristatytas projektas "M.K.Čiurlionio paveikslų animacija ir žymiausi šimtmečio veidai". Vilniaus savivaldybės Kultūros ir meno skyrius organizuoja jau tradicija tampantį Kalėdų vitrinų konkursą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.