aA
Raimondas Šeštakauskas Tarptautinės reklamos asociacijos Lietuvos skyriaus direktorius, Baltijos televizijos Žinių tarnybos vadovas
Tabako reklamos draudimo panaikinimas teigiamai paveiks visą rinką. Bet kokie reklamos suvaržymai yra ir demokratijos suvaržymai, nes ribojama informacija apie produktą. Ir visai nesvarbu, ar tai informacija apie tokį kontroversišką produktą, kaip tabakas, ar žinios apie kitą produktą.

Jeigu kontroversišką produktą draudžiama reklamuoti, tai turi būti leidžiama apie jį bent kitokiais būdais komunikuoti. Buvusi valdančioji dauguma uždraudė bet kokį komunikavimą apie tabaką. Niekur nebuvo galima minėti tabako vardo. Tai buvo žalinga tiek visai rinkai, tiek demokratijai.

Juk po to gali prasidėti ir kiti ribojimai - šnekėjimo apie alkoholį, vaistus, automobilius, pagaliau peilius, nes su jais gali susižeisti vaikai. Taip galima prisikalbėti ir prisikvailioti iki nežinia ko. Tikrai Rolando Pakso Vyriausybės sprendimas yra labai pažangus - nebus galima šnekėti bet ko, kažkokie minimalūs ribojimai, matyt, išliks, tačiau ir nebebus uždrausta apie tabaką kalbėti.

Tabako milijonai atgaivins reklamos rinką

Tai komentuoja:

Arimantas Juvencijus Raškinis Buvęs Seimo narys, krikščionis demokratas

Salomėja Girijotienė Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos patarėja