aA
Vilniaus tardymo izoliatoriuje sekmadienio rytą rastas pasmaugto suimto 15-mečio lavonas.
Alytiškio Giedriaus Navicko lavoną kontrolierius kameroje rado 6 val. 15 min. Vaikinas buvo kaltinamas vagyste, plėšimu bei svetimo turto sužalojimu ar sunaikinimu tyčia visuotinai pavojingu būdu.

Vilniaus tardymo izoliatoriaus-kalėjimo viršininkas Nikolajus Matvejevas BNS sakė, kad du G. Navicko kameros draugai prisipažino jį pasmaugę.

G. Navickas buvo uždarytas į vieną kamerą kartu su 15-mečiu Alenu Daškovu, 16-mečiu Pavelu Kulikovu ir 17-mečiu Jevgenijumi Vorobjovu. Visi nepilnamečiai buvo suimti įtarus sunkiais nusikaltimais.

Kadangi nei jokių svaigalų, nei rūkalų neturėjo, suimtieji nusprendė paeiliui vienas kitam spausti miego arterijas ir taip svaigintis.

Manoma, kad G. Navickas buvo nužudytas vidurnaktį.

Vėliau kameros draugai jo lavoną paguldė į lovą, kad atrodytų, jog jis neva miega.

Ketvirtas suimtasis, A. Daškovas, įvykio metu miegojo.

Pasak kalėjimo viršininko N. Matvejevo, į klausimą, kodėl taip pasielgęs, P. Kulikovas atsakė, kad "šiaip sau - jeigu jau smaugėm, uždusinam iki galo".

G. Navickas ne kartą buvo kreipęsis į gydytoją psichiatrą dėl galvos skausmų. 1999 metais jis buvo patyręs traumą, kai iš aukštai nukrito. Būdamas sulaikytas, jis 2 kartus bandė pasikarti.

J. Vorobjovas ir P. Kulikovas taip pat yra kreipęsi į gydytoją psichiatrą dėl polinkio save žaloti ir bandymų žudytis. P. Kulikovas pjovėsi kaklą.

Suimti nepilnamečiai atvirai kalbėdavo, kad nenori gyventi.

Vilniaus tardymo izoliatoriuje dabar yra uždaryti 25 nepilnamečiai. Iš viso dabar čia laikomi 1 675 asmenys, kurie nuteisti ar laukia teismo.

Tai pirmoji žmogžudystė šiemet didžiausiame šalies kalėjime. Pernai buvo nužudytas vienas kalinys - per konfliktą kameros draugas pasmaugė kitą. Nepilnamečių nužudymo atvejų Lukiškių kalėjime nėra buvę mažiausiai pora metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.