aA
Šią savaitę iš Karinių oro pajėgų (KOP) vado pareigų pasitrauks pulkininkas Zenonas Vegelevičius, o jo pavaduotojas Stasys Murza - jau pensijoje.
Z. Vegelevičius BNS korespondentui sakė, kad nuo kito pirmadienio jis išleidžiamas į aktyvųjį rezervą. Pulkininkas dar nežino, į kokį postą gali būti paskirtas ir iš pradžių ketina išeiti atostogų.

48-rių metų Z. Vegelevičius yra vienas KOP kūrėjų, pirmasis oro pajėgų vadas.

"Mes pradėjome nuo kėdės ir stalo. Kai kas yra padaryta, bet dar toli gražu iki to, ko reikia", beveik 10 metų darbą įvertino Z. Vegelevičius, palikdamas KOP vado postą.

Jo nuomone, karinės oro pajėgos dar tebėra kūrimo etape ir būtina tęsti pradėtus darbus - toliau tvarkyti ryšio sistemą, plėtoti oro lokacijos sistemą, pradėti diegti priešlėktuvinės gynybos sistemą.

Vertindamas lakūnų paruošimą, Z. Vegelevičius sakė, kad "galėtų būtų geriau, bet dar ne visai badas". Jo teigimu, tai lėmė sumažėjęs finansavimas, lakūnai mažiau skraido.

Dabar KOP dirba 60 lakūnų ir tarnauja apie 800 karių.

Pulkininkas Z. Vegelevičius dar nežino, kas pakeis jį KOP vado pareigose. Lietuvos kariuomenės pulkininkai į pareigas skiriami ir atleidžiami krašto apsaugos ministro įsakymu.

Z. Vegelevičiaus pavaduotojas, 53-jų metų pulkininkas S. Murza į atsargą išleistas nuo gegužės 1 dienos.

"S. Murza labai didelis eruditas, žinantis daug dalykų", sakė Z. Vegelevičius. Jis mano, kad jo pavaduotojas nenutols nuo aviacijos ir darbuosis teorijos srityje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.