aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas narkotikų platinimo problemą priskiria prie tiesioginių grėsmių valstybės nacionaliniam saugumui, pareiškė trečiadienį Rusijos saugumo tarybos sekretorius Sergejus Ivanovas.
Drugs
Kalbėdamas Maskvoje vykstančioje konferencijoje "Rusija be narkotikų", jis pabrėžė, kad padėtį, susijusią su narkotikų vartojimu ir platinimu Saugumo taryba vertina "kaip sunkią ir turinčią tendenciją blogėti".

Vien šiais metais, pasak S. Ivanovo, buvo išimta iš apyvartos daugiau kaip 42 tonos narkotinių ir psichotropinių priemonių, per 10 metų nusikaltimų, susijusių su narkotikais, padaugėjo daugiau kaip 14 kartų.

Pasak jo, tarp tų, kurie sulaikomi Rusijoje už narkotikų platinimą, yra 84 pasaulio šalių piliečių. "Niekam ne paslaptis, kad dabar nebūna nė vieno traukinio ar lėktuvo iš Tadžikistano, kuriame nebūtų randama narkotikų", priminė S. Ivanovas.

Saugumo tarybos prognozėmis, jau pirmajame naujojo amžiaus dešimtmetyje narkomanais Rusijoje bus daugiau kaip 4 mln. žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.