aA
”Microsoft”, kaip alternatyvą Vyriausybės pasiūlymui suskaldyti programinės įrangos milžinę, ketina siūlyti apriboti korporacijos veiksmus, praneša šaltiniai.
Gegužės 10 dieną “Microsoft” turėtų paskelbti savo atsakymą į Vyriausybės pasiūlymą. “Washington Post” duomenimis, “Microsoft” pasisiūlys išleisti operacinės sistemos “Windows” versiją, kurioje priėjimas prie korporacijos kuriamos interneto naršyklės būtų “paslėptas”.

Laikraštis rašo, jog korporacija taip pat pasižadės suteikti kompiuterių gamintojams daugiau laisvės modifikuojant “Windows”, be to, nesudarys sutarčių dėl “Microsoft” produktų propagavimo.

Balandį “Microsoft” buvo pripažinta pažeidusi įstatymus, savo monopoline padėtimi operacinių sistemų rinkoje pasinaudojusi kovoje prieš konkurentus.

Po šio nuosprendžio, Vyriausybė, iškėlusi bylą kartu su 19 valstijų, pasiūlė korporaciją padalinti į dvi dalis. Pagal Vyriausybės pasiūlytą planą, “Microsoft” būtų padalinta į d vi kompanijas, kurių viena kurtų ir pardavinėtų “Windows” operacines sistemas, o kita – užsiimtu visu kitu. Teismas nuosprendį gali paskelbti jau vasarą, tačiau “Microsoft” yra pareiškusi, jog jį apskųs. Taigi, teismo procesas gali užsitęsti keletą metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.