aA
Generaliniam prokurorui K.Pėdnyčiai pašalinti pasirinktas prokuroro skyrimo ir atleidimo tvarkos pakeitimas. Seimas absoliučia balsų dauguma nusprendė pakeisti generalinio prokuroro skyrimo ir atleidimo tvarką. Kazys Pėdnyčia, vos įsigaliojus šioms įstatymo pataisoms, turės atsistatydinti.
Kazys Pėdnyčia
Kazys Pėdnyčia
© "Lietuvos žinios"
Įsigaliojus įstatymo pataisoms, dabartinis generalinis prokuroras K.Pėdnyčia neteks įgaliojimų ir pareigas eis laikinai, kol bus paskirtas jo įpėdinis.

Už įstatymo pakeitimą balsavę parlamentarai plenariniame Seimo posėdyje neslėpė, jog naujos tvarkos įvedimu siekiama ir K.Pėdnyčios nušalinimo. Dabartinis generalinis prokuroras pastaruoju metu ypač dažnai kaltinamas nesugebėjimu kovoti su augančiu organizuotu nusikalstamumu, blogu teisminės sistemos funkcionavimo bei šaliai žalingų politikų sprendimų toleravimu.

Generalinis prokuroras, atsakydamas į kaltinimus, ne kartą prašė suteikti jam platesnius įgaliojimus prižiūrėti teisėsaugos struktūras, tačiau buvo apkaltintas mėginimu atgaivinti sovietinę priežiūros sistemą.

K.Pėdnyčia generaliniu prokuroru 7 metų kadencijai buvo paskirtas 1997 m., tad iki kadencijos pabaigos jis turėjo dirbti dar 4 metus. Savo įgaliojimų jis neteks Prezidentui pasirašius Seimo priimtas įstatymo pataisas ir jas išspausdinus "Valstybės žiniose".