aA
Antradienį Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Barakas (Ehud Barak) kategoriškai pasisakė prieš priešlaikinius rinkimus, parlamentui kiek vėliau tą pačią dieną ketinant balsuoti dėl pasitikėjimo mažumos vyriausybe.
E.Barak
E.Barak
Izraelio parlamentas balsuos dėl rinkimų įstatymo projekto, kuris, jeigu ir bus patvirtintas antradienį, bus dar du kartus svarstomas per kelias ateinančias savaites. Izraelio politiniai apžvalgininkai teigia, kad, E.Barakui (Ehud Barak) pralaimėjus antradienio balsavimą, jo vyriausybė žengtų į slidų kelią.

E.Barakas (Ehud Barak) Izraelio armijos radijui pareiškė, kad priešlaikiniai rinkimai būtų neatsakingi, pridurdamas, kad Izraelio gyventojai taip pat to nenori.

E.Barakas (Ehud Barak) buvo kritikuojamas dėl to, kaip jis sprendė prieš du mėnesius prasidėjusią krizę Vakarų Krante ir Gazos Ruože. Žydų ir palestiniečių smurto aukomis jau tapo beveik 300 žmonių, daugiausia arabai.

Ministras pirmininkas paragino opozicinio "Likud" bloko vadovą Arielį Šaroną (Ariel Sharon), kuriuo palestiniečiai labai nepasitiki, skubiai kurti vienybės vyriausybę. Politiniai apžvalgininkai sakė maną, jog opozicija galės sukaupti pakankamai balsų, kad nušalintų E.Barako (Ehud Barak) vyriausybę.

Pirmadienį "Likud" partijos deputatai parlamente sakė, jog turi 61 balsą, kurio reikia priimti įstatymo projektui per pirmąjį svarstymą ir pradėti procesą, panašų į tą, kurio metu iš premjero posto buvo nušalintas E.Barako (Ehud Barak) pirmtakas Benjaminas Netanjahu (Benjamin Netanyahu).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.