aA
Vien “Sony”, “Sega”, “Nintendo” ir “Microsoft” kompanijų pavadinimai daugelį nesunkiai atbaidytų nuo noro su jomis rungtis, jau nekalbant apie kovą su visomis kompanijomis vienu metu. Tačiau Johnas Gildredas visgi kaip Dovydas sumanė stoti prieš ketvertą Galijotų. Jis kuria “Indrema” žaidimų kompiuterį.
"Indrema"
"Indrema"
Vienintelis žodis, patrauksiantis žaidimų kūrėjus ir, žinoma, žaidėjus į šio galbūt genijaus, o galbūt išprotėjusio asmens pusę yra “Linux”.

Vienas pagrindinių kertinių akmenų, būtinų žaidimų kompiuterio sėkmei, yra žaidimų kūrėjų parama. Norėję kurti žaidimus “N64”, “Dreamcast” ar “Playstation” kompiuteriams turėjo sumokėti dešimtis tūkstančių dolerių vien už žaidimų kūrimo įrankius. Be to, sudėtingos ir nuolat besikeičiančios žaidimų kūrimo priemonės reikalauja daug pastangų norint išmokti su jomis dirbti, o dėl to žaidimų kūrimas dar labiau pabrangsta.

J.Gildredo manymu, “Linux” bus būtent tas stimulas, kuris į jų pusę patrauks visus, neprisidėjusius prie kitų kompanijų žaidimų kūrėjų vien dėl pernelyg didelės kainos. Be to, šiam kompiuteriui žaidimus galės kurti ir eiliniai programuotojai namie.

Visgi žaidimų kūrimas nėra visiškai nemokamas procesas – tenka sumokėti mokesčius atiduodant žaidimą techniniam patikrinimui. O be to, vėliau, kai žaidimai pasirodys pardavime, dalis jų kainos taip pat atiteks kompiuterio gamintojams.

“Indrema” žaidėjus žada patraukti tuo, kad šiai sistemai bus kuriama nemažai nemokamų žaidimų, bet visgi kūrėjams už kokybės sertifikato suteikimą sumokėti teks.

J.Gildredas “Indrema” kompiuterį įsivaizduoja kaip nebrangų iš paprastų kompiuterio elementų surinktą ir “Linux” lankstumu pasižyminčią sistemą, kurią būtų nesunku atnaujinti, o be to, ji nekeltų suderinamumo problemų.

Nors pagrindinė “Indrema” paskirtis bus žaidimai, šis kompiuteris taip pat galės veikti kaip DVD grotuvas, elektroninio pašto skaitymo priemonė, be to, televizijos programas bus galima įsirašyti kompiuterio diskiniame kaupiklyje.

“Microsoft” ir “Nintendo” kompiuterius “X-Box” ir “GameCube” žada išleisti sekančių metų rudens pabaigoje, o tuo tarpu “Indrema” dienos šviesą gali išvysti dar pavasario pabaigoje.

J.Gildredas mano, kad “Indrema” kompiuterius pirks visai kitokie žmonės, nei “Playstation2” ar “Dreamcast” mėgėjai. Jis tvirtina, kad greičiausiai tokie pirkėjai vos nusipirkę kompiuterį jį atsidarys ir patikrins kas viduje, o po kiek laiko neabejodami pradės gerinti komponentus, derinti sistemą pagal savo poreikius ar galbūt net kur emuliatorius norėdami pažaisti kitiems kompiuteriams skirtus žaidimus.

Visgi nors kompiuteris kol kas yra tik idėjų lygmenyje, kūrėjai jau nusprendė, kad jis kainuos 299 JAV dolerius (1196 litus).

Kompiuterio procesorius bus sukurtas pagal x86 architektūrą, nors dar nenuspręsta, ar procesorius kompiuteriui tieks AMD,ar “Intel”. Taip pat nežinoma ir procesoriaus sparta. Oficialiame kompiuterio tinklalapyje minima, kad pirmasis “Indrema” šeimos kompiuteris bus “L600” su 600 MHz procesoriumi, tačiau J.Gildredas visiems žaidėjams žada siurprizą, kuris, pasak jo, nustebins visus. Taip pat kompiuteryje bus naudojamas “nVidia” vaizdo procesorius, kurį taip pat bus galima atnaujinti.

Žaidimo tinkle galimybė yra būtinybė visiems naujausiems žaidimų kompiuteriams, todėl “Indrema” taip pat neatiliks. Kompiuteris bus parduodamas su “Ethernet” jungtimi, tačiau bus galima prisijungti ir modemą.

Vis dar sunku įsivaizduoti, kokie žaidimai bus parduodami šiam kompiuteriui, tačiau J.Gildredas teigia, kad iš 30 kompiuterio išleidimo metu pasiūlytų žaidimų dalis bus jau dabar žaidžiamų prie kitų kompiuterių, o dalis bus visiškai nežinomų. Vienas realiausių pretendentų į populiariausius “Indrema” žaidimus yra “Quake III”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.