aA
Viena svaresnių “Nokia” pirmavimo mobiliųjų telefonų rinkoje priežasčių yra požiūris į telefoną ne tik kaip į bendravimo ar verslo įrankį, bet ir kaip į daiktą, skirtą pramogoms. Bendrovė “Ericsson” tyliai sutiko su tuo ir taip pat pradėjo gaminti puošnius, gražaus dizaino telefonus, kaip neseniai išleistas T20s, kuriuo vartotojas gali ne tik paskambinti, bet ir pasipuikuoti prieš kitus.
"Ericsson T20"
Daugumai žmonių taip pat patinka galimybė pakeisti ekrano užrašą, skambučio melodiją bei kiti linksmi dalykėliai, kuriuos “Nokia” savininkai gali atsisiųsti SMS pagalba.

Tačiau “Ericsson” dar nenuleidžia rankų. Norvegijos ryšių bendrovė “Carrot Communications” teigia, kad netrukus “Ericsson” telefonų vartotojai galės atsisiųsti skambėjimo melodijas, naudodamiesi WAP. Nors tokiu bendrovės pasiekimu iš pradžių nepatikėjo netgi “Ericsson” darbuotojai, visgi juos prie sienos prirėmė įrodymai.

Kol kas naujas melodijas atsisiųsti gali tik telefonų R320 ir T20 savininkai. Vartotojas paprasčiausiai turi WAP naršykle aplankyti specialų puslapį, kuriame bus nemažai melodijų, išsirinkti jam patinkančią ir ją atsisiųsti. “Ericsson” T20 atsimins iki 15 tokių melodijų.

Nors melodijos gaunamos tik WAP pagalba, kas šiomis dienomis yra gerokai brangiau nei “Nokia” pasiūlymas siųstis pramogas per SMS, tačiau tikimasi, kad GPRS (“general packet radio service”) paslauga sumažins kaštus iki minimumo. Galbūt nauju pasiūlymu “Ericsson” pavyks atimti dalį mobiliųjų telefonų pramogų rinkos, kurią dabar praktiškai monopolizavo “Nokia”. Šios bendrovių konkurencijos dėka laimi vartotojas, besirenkantis savo svajonių telefoną.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.