aA
Paskutiniuoju metu daugelis žmonių pastebėjo, kad “Windows” operacinės sistemos yra stabilesnės, nei praeityje, o džiugesį kelia tai, kad žadamos “Windows” versijos bus netgi geresnės stabilumo ir draugiškumo vartotojui atžvilgiu.
We run "Lindows"
Tačiau kai kurie informacijos šaltiniai, artimi “Microsoft” programuotojams, teigia atradę šio stabilumo priežastį. Teigiama, kad “Microsoft” sutelkė dėmesį ties “Linux” operacinių sistemų branduolio kodo nagrinėjimo, o kai kurias branduolio dalis perrašo ir panaudoja kaip “Windows” fragmentus. Pasak šaltinių, “Linux” kodo adaptacija yra pagrindinė naujųjų “Windows” stabilumo priežasčių.

Bet jei tai nėra tik gandas, tuomet “Linux” visuomenė turėtų labai apsidžiaugti. Jei tai bus įrodyta, tuomet “Microsoft” arba pažeis viešąją GNU licenciją (General Public Licence - GPL), pagal kurią kuriama “Linux” sistema, arba išplatins pradinius "Windows" tekstus. Priklausomai nuo to, kaip “Microsoft” vartoja pradinius tekstus, jiems gali tekti atskleisti arba dalį, arba visą “Windows” kodą.

Bet kuri programa, platinama pagal šią licenciją yra nemokama, jos pradinį tekstą galima laisvai keisti. Tačiau visi šie pakeitimai taip pat turi būti išplatinti pagal GPL licenciją.

Visgi didžioji dalis “Linux” kūrėjų nenusimintų sužinoję tai, kad “Microsoft” nebus priversta prisidėti prie atvirojo kodo judėjimo, kadangi tokios galingos sąjungininkės atsiradimą jie laikytų tik nesąmoningu sabotažu.

“Linux” kodo integraciją į “Windows” sistemas taip pat būtų ir “Microsoft” prisipažinimas, kad jų programuotojai nėra geriausi ir kad jų kuriama operacinė sistema atsilieka nuo “Linux”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.