aA
Ankstų šeštadienio rytą Vilniaus gatves ir kelius, vedančius į sostinę, aptraukė ledas. Vien Vilniuje įvyko 47 avarijos. Tai - keliskart daugiau nei įprasta savaitgalį. Kelioms valandoms teko atidėti keletą tarptautinių reisų iš Vilniaus oro uosto.
Lijundra netikėtai užklupo ne tik vairuotojus ir oro uosto tarnybas. Sinoptikai išvakarėse lijundros taip pat neprognozavo. Sostinės Antakalnio gatvėje dėl slidaus kelio paryčiais iš pradžių į medį, o paskui į troleibusą rėžėsi automobilis. Iš jo liko tik krūva metalo laužo. Bet vairuotojas liko gyvas. Jis iš įvykio vietos pabėgo.

Kelio Vilnius-Kaunas 15-ajame kilometre į griovį nulėkė ir apvirto "Opel Omega". 57 metų vairuotojas Georgijus Rybakovas patyrė galvos smegenų sukrėtimą ir buvo paguldytas į ligoninę. Dėl avarijos kelyje buvo susidariusi automobilių spūstis.

Krituliai bei ledas sukėlė ant kojų sostinės oro uosto tarnybas. Dėl netikėtai pablogėjusių oro sąlygų teko papildomai paruošti lėktuvus, kilimo ir leidimosi takus. Ant kilimo bei leidimosi takų buvo išpiltos 26 tonos specialių skystų ir kietų cheminių medžiagų, saugančių nuo apledėjimo.

Specialiu skysčiu buvo purškiami apledėję lėktuvai, kad galėtų saugiai skristi. Dėl gamtos sukeltų problemų apie dvi valandas vėlavo lėktuvų reisai į Varšuvą bei Taliną.

Dėl slidaus kelio avarijos šeštadienį Vilniuje nesiliovė ir išaušus. Tačiau aukų pavyko išvengti. Sostinės T.Kosciuškos gatvėje, prie įvažiavimo į Kalnų parką, automobilis BMW 524 rėžėsi į sustojusį automobilį "Audi 100". Per susidūrimą nesunkiai nukentėjo viena BMW keleivė. Jai sumuštas pilvas.

Ukmergės gatvėje, prie parduotuvės "Maxima", šeštadienį automobilis "Citroen" partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusį vyriškį. Jam taip pat prireikė medikų pagalbos.

Ledas aptraukė ir šaligatvius, tačiau šeštadienis pėstiesiems buvo laimingas. Į sostinės greitosios medicinos pagalbos medikus nesikreipė nė vienas žmogus, kuris būtų paslydęs ir susižalojęs.

"Lietuvos rytas"