aA
Kompiuterių virusas "Love Bug", kuris kelia chaosą viso pasaulio kompiuterių sistemose, gali būti kilęs iš Filipinų. Jo autorius galbūt yra Manilos priemiestyje gyvenantis jaunuolis, penktadienį pareiškė policija ir vietos interneto firmos.
Policijos atstovai pranešė, kad vietinis Nacionalinis tyrimų biuras (NTB) tiria šį atvejį JAV Federalinio tyrimų biuro prašymu.

Viena interneto paslaugas teikianti bendrovė (IPT) Maniloje anksčiau pranešė, kad virusas pradžioje greičiausiai pasklido iš dviejų jos elektroninio pašto adresų.

"Šio viruso autorius per "Supernetą" panaudojo du elektroninio pašto adresus - spyder@super.net.ph ir mailme@super.net.ph", pareiškė "Reuters" vienas bendrovės "Access Net" vadovų Jose Carlotta (Chosė Karlota).

"Mes įtariame 23 metų vaikiną iš Pandanaiko, kuris yra šios sąskaitos savininkas", sakė J. Carlotta. Pandakanas yra Manilos viduriniosios klasės priemiestis.

Pasak J. Carlottos, raktas hakerio asmenybei nustatyti buvo rastas tarp kompiuterinėse pokalbių svetainėse pateikiamos informacijos. Tačiau nėra jokių galimybių sužinoti, ar ši informacija teisinga.

Abu minėti elektroninio pašto adresai yra susiję su iš anksto apmokamomis patekimo į internetą sąskaitomis, todėl nustatyti jų savininką iš karto nebuvo galimybių.

"Jis buvo labai gudrus. Jis puikiai sugebėjo judėti po tinklą, įvairias IPT, ir nustatyti jo buvimo vietą labai sunku".

Jis naudojosi daugybe "išlaužtų" sąskaitų, tad galėjo sužinoti vartotojo pavardę bei slaptažodžius ir naudotis šiomis sąskaitomis savo paties tikslams.

Pasak J. Carlottos, yra įmanoma, nors ir mažai tikėtina, kad tikrasis įsilaužėlis gyvena kitame mieste ar net šalyje.

Policija kol kas nepranešė apie jokią pažangą šio viruso kilmės tyrime.

Nors "Love Bug", kuris yra sparčiausiai plintantis virusas elektroninių komunikacijų istorijoje, ir galėjo kilti iš Manilos, kompiuterių tinklai Filipinuose neypatingai nukentėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.