aA
Tikimasi, kad susitikimo metu pareigūnai aptars per pastaruosius metus Rusijos ir Vakarų gynybos aljanso santykiuose iškilusias problemas, pasikeis nuomonėmis, kaip juos grąžinti į konstruktyvaus bendradarbiavimo vėžes.

Prieš susitikimo pradžią I. Ivanovas pareiškė, kad Maskvai ir NATO "teks daug ir kruopščiai dirbti atstatant dvišalius santykius". Kartu ministras pabrėžė, jog Maskvoje gerai supranta, kad Rusijos ir NATO santykių įšaldymas "nenaudingas ilgalaikiams Europos saugumo interesams".

I. Ivanovas G. Robertsonui priminė, kad "kai mes derinome bendrą pareiškimą dėl jūsų vizito Maskvoje, mes pabrėžėme, jog Rusija ir NATO yra pasiryžusios įnešti savo indėlį į vieningos, laisvos ir nedalomos Europos kūrimą visų tautų naudai".

"Jei mes vadovausimės šiais principais, tai, be jokių abejonių, susiformuos galimybės mūsų bendradarbiavimui", teigė I. Ivanovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.