aA
Naujasis Centro sąjungos (CS) pirmininkas Kęstutis Glaveckas pirmiausia žada keisti partijos organizacinę struktūrą. "Esant tokiai situacijai, kai partija buvo panaši į Titaniką, atsitrenkė į suvažiavimo rezultatus, ji pradėjo skęsti. Tad mes iš karto keičiame ne tik kėdes ir žmones, bet ir kursą", sakė K.Glaveckas.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas
K.Glaveckas buvo vienintelis realus kandidatas į partijos pirmininko postą. Už K. Glavecko kandidatūrą balsavo 339 delegatai, prieš - 15, 25 biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

Partijos vicepirmininkais buvo patvirtinti Gintaras Šileikis ir Vidas Mikalauskas.

Nuo 1993 metų sąjungai vadovavo Kovo 11-sios signataras Romualdas Ozolas.

Po spalį Seimo rinkimuose centristų patirto triuškinamo pralaimėjimo R. Ozolas, kuris yra vienas CS kūrėjų, pareiškė atsistatydinąs iš partijos pirmininko posto.

Seimo rinkimų proporcinėje dalyje Centro sąjunga neperžengė privalomo 5 procentų barjero. Į Seimą pateko tik trys vienmandatėse apygardose nugalėję centristai.

Po partijos pirmininko rinkimų surengtoje spaudos konferencijoje K. Glaveckas žurnalistams sakė, jog pirmiausia bus bandoma šiek tiek pakoreguoti partijos organizacinį darbą.

Pasak jo, centristai keičia partijos organizacinę struktūrą, nes mano, kad partijos laimėjimas susijęs su trimis pagrindiniais dalykais: žmonėmis, organizacija ir pinigais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.