aA
Ketvirtadienį parodų rūmuose "Litexpo" prasideda "Vilniaus knygų mugė 2000".
Organizatorių teigimu, surengti šią mugę paskatino "Baltijos knygų mugė" sėkmė pernai.

Trijų dienų parodą rengia Kultūros ministerija, "Litexpo" parodų rūmai, viešoji įstaiga "Lietuviškos knygos" ir Lietuvos leidėjų asociacija.

"Vilniaus knygų mugėje 2000" dalyvaus daugiau nei 80 leidyklų, knygynų, asociacijų, institutų ir kitų organizacijų. 13 dalyvių atvyks iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Kaliningrado.

Kultūros ministerija mugės renginiams skyrė 50 tūkst. litų.

Įstaigos "Lietuviškos knygos" direktorės Jolantos Zabarskaitės teigimu, pernai mugėje vyravo bendri renginiai, o šiais metais vyks labai daug įvairių leidyklų inicijuojamų renginių.

Kaip įprasta, vyks susitikimai su autoriais. Numatytas susitikimas su viena labiausiai skaitomų autorių Europoje Connie Palmen (Koni Palmen) iš Olandijos. Į mugę taip pat atvyks Jeilio universiteto profesorius, poetas Tomas Venslova.

Mugės dienomis vyks diskusijos ir seminarai apie knygų prekybos rinką, informacinės literatūros leidybos problemas Lietuvoje, lietuvių literatūros sklaidą pasaulyje ir t. t.

Parodoje taip pat vyks koncertai, bus apdovanotas didžiausias leidėjas, leidykla "Baltos lankos" rengia tautinio detektyvo konkursą "Gintarinė kilpa 1999", bus apdovanoti Lietuvos knygų meno konkurso laureatai bei leidinys ir žurnalistas, praėjusiais metais labiausiai populiarinę knygas.

Trečioji mugės diena bus skirta vaikams, kurie tą dieną į parodą bus įleidžiami nemokamai.

Kol kas neaišku, ar tokia paroda bus rengiama kiekvienais metais, ar kas antrus metus. Organizatorių teigimu, viskas priklausys nuo pirmosios "Vilniaus knygų mugės" sėkmės ir šalies ekonominės padėties.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.