aA
Gruzijos parlamento posėdyje, kuriame penktadienį buvo svarstomas Rusijos įvedamas šaliai nuo gruodžio 5 dienos vizų režimas , buvo padaryta nemažai aštrių pareiškimų, raginančių, kad Gruzija žengtų atitinkamus žingsnius Rusijos atžvilgiu, pranešė "Interfax" korespondentas.
Deputatai siūlė pradėti diskusiją dėl to, ar tikslingai Gruzijai būti Nepriklausomų Valstybių Sandraugoje, kurios "variklis" yra Rusija, po "atvirai nedraugiško Rusijos žingsnio" įvesti vizų režimą su vienintele iš NVS šalių - Gruzija. Deputatai siūlė atšaukti Draugystės ir bendradarbiavimo sutartį su Rusija, juo labiau kad jos Rusijos Valstybės Dūma taip ir neratifikavo.

Buvo siūloma kreiptis į Pasaulinę prekybos organizaciją, kad Rusija nebūtų priimta į ją, nes "ši šalis vykdo ekonominę diversiją prieš Gruziją, gabendama į jos rinką per Abchaziją ir Pietų Osetiją kontrabandą dideliu mastu".

Kai kurie deputatai mano, kad tikslinga pradėti derybas dėl Rusijos pašalinimo iš derybų proceso dėl konfliktų Gruzijoje sureguliavimo, nes Rusija "jau atvirai remia separatistinius Abchazijos ir Pietų Osetijos režimus".

Kaip pareiškė parlamento Ryšių su NVS šalimis komiteto pirmininkas Iraklijus Gogava, Rusijos įvedamas vizų režimas "yra baudžiamoji operacija Gruzijai", kuri realiai siekia glaudžiai integruotis su Vakarais ir NATO ir reikalauja išvesti iš savo teritorijos Rusijos kariuomenę.

Pasak I. Gogavos, Gruzija turi tęsti užsibrėžtą kursą ir pasirinkti sau tuos partnerius, kurie jai padeda, o ne stabdo jos raidą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.