aA
Ketvirtadienį Pietryčių Nigerijoje autobusui įkritus į upę, greičiausiai žuvo 48 žmonės. Autobusas mėgino aplenkti kitą autobusą, tačiau atsitrenkė į užpakalinę jo dalį ir, pralaužęs pakelės užtvarą, įkrito į Ovijos upę, maždaug už 200 kilometrų į rytus nuo komercinės sostinės Lagoso, pranešė Federalinės kelių saugumo komisijos pareigūnas Danjuma Garba (Dandžuma Garba).
Išsigelbėti pavyko tik penkiems autobuso keleiviams, kurie buvo nugabenti į Benino ligoninę. Narai iki penktadienio ryto ištraukė 11 aukų kūnus, tačiau dar pasigendama 37 žmonių, pranešė D. Garba.

Ši Vakarų Afrikos valstybė dėl prastos kelių ir transporto priemonių būklės pasižymi dideliu avarijų skaičiumi. Panaši avarija ketvirtadienį įvyko Lagose.

Autobusui mėginant apsisukti neleistinoje vietoje, į jį rėžėsi automobilis, kuris nustūmė autobusą į lagūną. Pasak liudininkų, rasti dešimties žuvusiųjų kūnai, tačiau manoma, kad iš viso nuskendo 15 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.