aA
Ketvirtadienį Jonavoje pogrindinis degtindarys užpuolė ir smaugė į jo butą atvykusį kriminalistą. Pareigūnas su savo kolegomis buvo atėjęs įsitikinti, ar buto šeimininkas iš tikrųjų turi naminės degtinės.
Jonavos rajono policijos komisariato komisaras Algirdas Skrolis sakė BNS, kad per incidentą kriminalistas stipriai nenukentėjo, jis lengvai sužalotas. Pareigūnui nubrozdinta ranka, kaklas, veidas. Penktadienį jis buvo tarnyboje.

16 val. 10 min. į Vaičiūno gatvėje esantį į 37-erių metų A. Ugvarijos (vardas neskelbiamas - BNS) butą patikrinti gautos informacijos atvyko rajono policijos komisariato kriminalinės policijos vyresnysis inspektorius G. Slivinskas ir du savivaldybių policijos inspektoriai.

Šeimininkas įsileido kriminalistą ir greitai uždarė bei užrakino buto duris. Kriminalistas buvo neuniformuotas, buto šeimininkui pateikė savo tarnybinį pažymėjimą.

Manoma, kad sužinojęs, jog pareigūnai atvyko patikrinti informacijos ar bute gaminama naminė degtinė, buto šeimininkas užpuolė pareigūną ir pradėjo jį smaugti. Buto šeimininkas tikriausiai norėjo sukelti sumaištį, tuo pasinaudojusi žmona turėjo išpilti naminukę.

Laiptinėje likę du savivaldybių policijos inspektoriai išgirdo kolegos pagalbos šauksmą, išlaužė minėtojo buto duris bei sulaikė bei antrankiais surakino pasipriešinusį buto šeimininką A. Ugvariją. Incidentas truko labai trumpai, vos kelias minutes.

Buto virtuvėje pareigūnai rado ir paėmė aparatą naminei degtinei gaminti bei indus, kuriuose buvo 10,5 litro skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą. Įtariamieji, A. Ugvarija ir jo žmona, po apklausos buvo paleisti. A. Ugvarija teigia, kad nesuprato, kad pas jį atvyko policijos pareigūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.