aA
Gineso rekordų knygos redaktoriai įrodė pasauliui, kad jie ne tik registruoja pasaulio rekordus, tačiau ir patys jų siekia.
Naujajam rekordų knygos interneto tinklapiui mokslininkai sukūrė mažiausią pasaulyje reklaminį skelbimą, tik šiek tiek didesnį už žmogaus plauko skersmenį.

Nors plika akimi reklaminio skelbimo negalima įžiūrėti, tačiau, rekordų knygos redaktoriaus Stewarto Newporto teigimu, “mes įrodėme, jog tai galima padaryti".

Kurdami skelbimą, mokslininkai naudojo lazerį, kuriuo ant miniatiūrinės plėvelės išgraviravo užrašą "guinessworldrecords.com".

"Tai buvo ypatingo kruopštumo reikalaujantis darbas, kuris buvo atliktas per pusę dienos," sakė Newportas.

Naujoji reklama pagerino rekordų knygoje užfiksuotą mažiausio pasaulyje reklaminio skelbimo rekordą. Iki šiol mažiausiu skelbimu buvo laikomas 17 milimetrų ilgio ir 12 milimetrų pločio skelbimas, išspausdintas mažiausiame pasaulyje laikraštyje – Brazilijoje išleistame "Vossa Senhoria". Gineso rekordų knygos interneto tinklapyje nurodoma tik apie 4 000 rekordų, tačiau jis yra nuolat papildomas naujais įrašais, teigė Newportas.

"Internetinio tinklapio pagrindinis tikslas yra paaiškinti, kodėl žmonės siekia rekordų, ir atpasakoti, kaip jie buvo pasiekti," pridūrė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.