aA
Posakis “kvapą gniaužiantis” nėra žodžių junginys, kuris iš karto gali asocijuotis su kompiuterio operacine sistema. Tačiau vartotojai, dalyvavę pirmuose naujos “Macintosh” operacinės sistemos bandymuose, savo pojūčius patirtus prie kompiuterio palygino su sėdėjimu už greito, galingo ir brangaus sportinio automobilio vairo. Tik gaila, kad kol kas niekas nedavė jo pabandyti kelyje.
"MacOS X"
“Pajutau variklio galią, o kelių rankenėlių paspaudimas paliko neišdildomą įspūdį. Labai laukiu, kol galėsiu išbandyti jį normaliai”, - pasakojo vienas testuotojas, apibūdinęs naująją “Macintosh OS X”, kaip automobilį. “Aš klausiau MP3, žiūrėjau DVD filmus, naršiau internete. Man patiko naujoji OS X.”

Tačiau tai tik bandomoji versija, todėl joje dar yra nemažai klaidų, kurias reikės ištaisyti prieš pradedant prekybą. Kada tiksliai galutinė versija pasirodys prekyboje dar neaišku ir turbūt dar ilgokai nebus aišku. Kūrėjai kol kas užsiėmę klaidų taisymu.

Visos “Macintosh” operacinės sistemos (pirmoji pasirodė 1984 metais) turėjo nepriekaištingą grafinį apipavidalinimą, gerai dirbo su tinklo programomis. O jų priežiūra visada asocijuojasi su paprastumu.

Naujoji “Mac OS X”, kaip ir jos konkurentė “MS Windows”, naudos kompiuterio atminties resursus veikiančių programų stabilumui užtikrinti. Ši funkcija nebuvo įdiegta nei į vieną ankstesniąją “Mac OS” versiją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.