aA
Bendrovė “Intel” pradėjo naują procesorių “Itanium”, paremtų 64 bitų architektūros technologija, testavimo programą.
Dvylika kompiuterių į kuriuos sumontuoti naujieji procesoriai dabar bandomi universitetuose bei verslo įstaigose, tokiose kaip “Wells Fargo” bankas. Šie vartotojai turėtų įvertinti naujųjų procesorių galimybes ir taip suteikti daugiau žinių bendrovei “Intel” apie “Itanium” privalumus ir trūkumus, teigė procesorių gamintojos atstovė spaudai Christine Chartier.

Planuojama, kad iki kitų metų pirmojo ketvirčio pabaigos daugiau nei 100 įvairių įmonių galės išbandyti kompiuterius su naujaisiais procesoriais.

“Intel” planuoja, kad iš pradžių “Itanium” bus skirtas mažai vartotojų rinkai, nes juos galės nusipirkti ne kiekvienas. Šie procesoriai visų pirma skirti įmonėms, kurioms reikia galingo kompiuterio sudėtingiems skaičiavimams, pvz. verslo informacijos iš viso pasaulio apdorojimui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.