aA
Daugiau kaip pusė Estijos gyventojų mano, kad jų šalis plėtojasi sparčiau negu kaimynės - Latvija ir Lietuva, tačiau 6 proc. vis dėlto pirmumą teikia Lietuvai, o 2 proc. - Latvijai.
Tokie viešosios nuomonės apklausos rezultatai, su kuriais ketvirtadienį supažindino sociologai.

53 proc. šalies gyventojų mano, kad Estija iš Baltijos šalių tvarkosi sėkmingiausiai, 7 proc. - kad visos trys šalys vystosi vienodais tempais, o 32 proc. nesugebėjo atsakyti į šį klausimą.

Estijos klestėjimo priežastimi 37 proc. apklaustųjų nurodė žmonių sumanumą, 34 proc. - užsienio šalių įtaką, 30 proc. - palankią geografinę padėtį, 26 proc. - gerą reformų tempą, 16 proc. - politinį stabilumą ir 15 proc. - teisingus valstybės sprendimus.

Latvijos pranašumai - išvystyta ekonomika ir vietos pramonė, stabili valiuta, nes lato kursas kyla kartu su dolerio kursu.

Tie, kurie mano, kad sėkmingiausiai iš Baltijos šalių vystosi Lietuva, pateikia tokius argumentus - aukštas gyvenimo lygis, išmintinga politika nelietuvių atžvilgiu, artima Europos kaimynystė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.