aA
Šanchajuje slaugei teko sumokėti baudą dėl to, kad darbe ji nebuvo pasidažiusi lūpų dažais.
Net 20 metų slauge dirbanti moteris, kuriai buvo paskirta 50 juanių (23 Lt) bauda, į vietinį laikraštį parašė laišką skųsdamasi, kad ji pati, o ne kas kitas, turėtų nuspręsti, ar naudoti makiažą, ar ne.

"Tai, ar aš dažausi lūpų dažais, ar ne, yra tik mano privatus reikalas,” teigė ji laiške laikraščio "Shanghai's Wenhui Daily" redakcijai.

Vienas iš laikraščio žurnalistų apie šį įvykį parašė straipsnį, kuriame visoms slaugėms patarė daugiau dėmesio kreipti į savo išvaizdą. Beje, vyrai, laikraščio skaitytojai, pritarė tokiam ligoninės vadovų sprendimui.

"Kai prieš kelias savaites aš gulėjau ligoninėje, kai kurios slaugės rytais atrodydavo išties nekaip, todėl man buvo paprasčiausiai nemalonu į jas žiūrėti,” rašė žurnalistas Shenas Yaohongas.

Ligoninės atstovai jam teigė, kad slaugės, norėdamos palaikyti savo gerą įvaizdį bei nusipelnyti ligonių pagarbos, turėtų nebūti abejingos savo išvaizdai.

Ligoninės vadovai nustatė “privalomo dažymosi” taisyklę po to, kai vienas iš pacientų pasiskundė, jog kai kurios slaugės atrodė blogiau nei patys pacientai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.