aA
Nauji automobiliai "Volkswagen Passat", "Volkswagen Bora" bei "Audi A6" vis dažniau tampa vagių grobiu. Per pastaruosius du mėnesius buvo pavogta 11 tokių automobilių, o nuo metų pradžios - septyniolika.
Pavogtų automobilių draudimo suma vien tik "Lietuvos draudimo" bendrovėje jau siekia vieną milijoną 202 tūkstančius litų. Draudikai būgštauja, kad mašinų vagys rado būdą, kaip įveikti šių automobilių gamykloje sumontuotą apsaugą. Todėl draudimo bendrovės svarsto galimybę atsisakyti drausti naujus "Audi" ir "Volkswagen" automobilius.

"Lietuvos draudimo" ne gyvybės draudimo departamento direktorius Gintaras Labutis "Lietuvos rytui" teigė, kad jie kol kas dar draus naujus automobilius, bet iš "Volkswagen" ir "Audi" savininkų reikalaus, kad šie mašinose įrengtų papildomas apsaugos priemones. Atnaujinant draudimo sutartį taip pat bus reikalaujama, kad automobiliai turėtų papildomas, ne tik gamykloje sumontuotas, apsaugos priemones.

Kitais metais naujų "Volkswagen" ir "Audi" automobilių savininkams draudimo įmokos turėtų didėti, nes dėl vagysčių draudikai patyrė didelių nuostolių. Daugumoje pavogtų mašinų buvo įrengta tik gamyklos apsaugos įranga.

Šiais metais automobilių neteko bendrovė "Siguldos baldai", "Pfizer" atstovybė Lietuvoje. Taip pat buvo pavogti automobiliai, priklausantys "Volkswagen" importuotojai Lietuvoje bendrovei "Eva" bei atstovei Kaune bendrovei "Auto Juta". Be to, buvo užfiksuoti dar mažiausiai septyni bandymai pavogti naujas mašinas.

Automobilių "Volkswagen" bei "Audi" importuotojos bendrovės "Eva" Klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Renaldas Gineika sakė, jog visiems klientams, kurie 1998-2000 metais pas juos įsigijo naujus automobilius, yra pranešama apie būtinybę papildomai saugoti mašiną.

"Akivaizdu, kad Lietuvoje siaučia profesionalių vagių gauja", - sakė R.Gineika. Vagys veikia labai profesionaliai, beveik nepalieka pėdsakų.

"Lietuvos rytas"