aA
Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas prieš sekmadienį prasidėsiančias derybas su JAV valstybės sekretoriumiColinu Powellu (Kolinu Pauelu), kuris siekia sumažinti region e kilusią pavojingą įtampą, pareiškė, kad jam nebėra tikslinga siūlyti daugiau nuolaidų Indijai.
Pervez Musharraf
"Daugiau neturiu ką padaryti, nes mes tai jau padarėme", - sakė Pakistano vadovas, su atvykusiu JAV valstybės sekretoriumi pozuodamas fotografams.

P.Musharrafas atmetė Indijos kaltinimus, kad Pakistane įsikūrę musulmonų maištininkai ir toliau kerta Kašmyrą dalijančią demarkacinę liniją ir rengia išpuolius Indijos valdomoje šio Himalajų regiono dalyje. "Tai jau sustabdyta ir nebevyksta. Kad ir ką Indija sakytų, tai neturi jokio pagrindo", - sakė jis.

Tuo tarpu Indijos lyderiai tvirtina, kad nors infiltracijos mastai sumažėjo, bet kovotojai ir toliau prasmunka per sieną. Delis kaltina P.Musharrafą tuo, kad jis netesi C.Powellui ir jo pavaduotojui Richardui Armitage'ui (Ričardui Armitidžui) gegužės ir birželio mėnesiais duotų pažadų visam laikui sustabdyti sieną kertančių kovotojų srautą.

P.Musharrafas pakartojo Pakistano poziciją, kad Indija turi sutikti su dialogu, kuriuo būtų siekiama užbaigti branduolinių kaimynių, nuo gruodžio mėnesio savo pasienyje sutelkusių milijoninę armiją, konfliktą. "Mūsų pozicija labai, labai aiški. Mums reikia pradėti dialogą dėl Kašmyro ir visų kitų klausimų", - sakė P.Musharrafas.

Delis nedelsdamas apkaltino Pakistano vadovą "netikslių terminų" pateikimu. "I nfiltracija tęsiasi", - per spaudos konferenciją sakė Indijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Nirupama Rao, kuris pridūrė, kad Indija yra "susirūpinusi dėl pastarosiomis savaitėmis vėl padidėjusios infiltracijos".

C.Powellas į Pakistano sostinę Islamabadą sekmadienį po pietų atvyko iš Delio, kur Indijos lyderius paragino paleisti Kašmyro politinius kalinius ir duoti leidimą užsienio stebėtojams stebėti spalio mėnesį šiame regione vyksiančius vietos rinkimus.

Delyje JAV valstybės sekretorius praleido 24 valandas, o iš Islamabado vėliau sekmadienį išvyks į Tailando sostinę Bankoką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.