aA
Vilniaus meras Artūras Zuokas paprašė Vilniaus universiteto rektoriaus panaikinti įėjimo mokestį turistų grupėms, norinčioms pamatyti universiteto ansamblį.
"Apmaudu, kad Vilniaus pasididžiavimas - senasis Universitetas stengiasi riboti juo susidomėjusių žmonių skaičių, ypač tai pasakytina apie žmones iš mažesnių Lietuvos miestų ar miestelių", rašoma mero laiške Vilniaus universiteto rektoriui.

Sostinės meras laiške teigia abejojąs, ar pajamos, gaunamos iš šio mokesčio, tokios reikšmingos, kad vertėtų jomis menkinti Vilniaus universiteto prestižą. "Tegu mūsų universitetas, daugiau nei keturis šimtmečius buvęs prieinamas visiems, to norėjusiems, būna pasiekiamas ir šiandien", linkima mero laiške.

Vilniaus universiteto senojo architektūrinio ansamblio apžiūrėjimas šiuo metu kainuoja 4 litus. Kaip informavo Vilniaus miesto savivaldybė, tokių mokesčių nerenka didieji Europos ar Jungtinių Amerikos Valstijų universitetai, nors ir yra įsikūrę garsiuose architektūros bei kultūros paminkluose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.