aA
Advokatas ir grožio salono savininkas iš Kentukio tikriausiai yra pirmoji gėjų pora, tapusi penktadienį gimusio ketvertuko - trijų berniukų ir vienos mergaitės - tėvais.
Kūdikis
Mėgintuvėlyje pradėto ir devyniomis savaitėmis pirma laiko gimusio ketvertuko biologinis tėvas yra 36 metų advokatas Michaelas Meehanas, sakė Centrinės baptistų ligoninės atstovė spaudai Ruth Childers.

Pasak jos, visi keturi kūdikiai ir 23 metų surogatinė motina, sutikusi išnešioti šiai porai vaikus, jaučiasi gerai. Motinos pavardė neskelbiama. Pareigūnai mano, kad tai pirmas atvejis, kai partneriams gėjams gimė mėgintuvėlyje pradėtas ketvertukas.

M.Meehano partneris Thomas Dysarzas sakė, kad kūdikiai gimė penktadienį po pietų atliekant Cezario pjūvį, per keturias minutes. Berniukams duoti Tristano, Michaelo ir Jacobo vardai, o mergaitė pavadinta Taylor, pridūrė jis.

Buvęs Kalifornijos politikas M.Meehanas sakė, kad minėta moteris susidraugavo su jais jų grožio salone Leksingtone ir sutiko tapti jų vaikų surogatine motina. Ji jau turi tris savo vaikus, tarp jų - dvynius.

Kadangi M.Meehanas yra biologinis vaikų tėvas, pagal Kentukio įstatymus jis turi visas teises juos globoti ir auginti kartu su T.Dysarzu.

Motinai per tris dienas po gimdymo reikia pasirašyti raštą dėl visų motinystės teisių atsisakymo, sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.