aA
Kauno bendrovės "Inkaras" ir kitų nemokių įmonių problemoms spręsti bus sudaryta Nuolatinė tarpžinybinė komisija. Trečiadienį Vyriausybėje buvo priimti bankrutuojančių "Inkaro" bendrovių darbuotojų atstovai.
Susitikime dalyvavo Ministro pirmininko aparato, Ūkio, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų pareigūnai, "Inkaro" profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis. Reikalaudami sumokėti atlyginimus, dabar prie "Inkaro" gamyklos Kaune badauja 4 darbininkai. Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, susitikime vieningai sutarta, kad bado akcija turi būti nutraukta.

"Vyriausybė nedelsdama imsis kontroliuoti specialios tarpžinybinės komisijos nemokių įmonių problemoms spręsti veiklą ir reikalaus iš jos reguliarių ataskaitų apie tai, kaip sprendžiamos "Inkaro" ir kitų bankrutuojančių įmonių problemos", sakoma kanclerio rašte.

Bado akciją pradėję atlyginimų negaunantys bendrovės darbininkai reikalauja, kad bankrutuojančios UAB "Inkaras" ir jos dukterinių įmonių administracija išmokėtų visą atlyginimų skolą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.