aA
Sekmadienį pramoniniame komplekse Turkijos šiaurės vakaruose sprogus dujų saugyklai, dingo keturi žmonės, tarp jų - vienas septynerių ar aštuonerių metų vaikas, o dar mažiausiai du žmonės buvo sužeisti, pranešė vietos žiniasklaida.
Dėl sprogimo pramoniniame komplekse Izmite, 100 km į rytus nuo Stambulo, kilo gaisras, kurį iš oro gesina du armijos sraigtasparniai ir keturi lėktuvai. Gaisrinėmis mašinomis prie gaisravietės privažiuoti nepavyko.

"Ugnis kontroliuojama", - "CNN-Turk" televizijai sakė regiono saugumo pareigūnas Ramazanas Yilmazas (Ramazanas Jilmazas). Anksčiau kelias valandas ugnis buvo nevaldoma.

Komentuodamas pranešimus apie dingusius žmones, tarp kurių yra netoliese gyvenantis vaikas ir du saugyklos darbininkai, R.Yilmazas sakė, kad per sprogimą niekas nežuvo.

Minėti darbininkai stengdamiesi uždaryti saugyklos vartus galėjo žūti liepsnose, pranešė Anatolijos naujienų agentūra, kuri taip pat informavo, kad į ligoninę paguldyti du dūmais apsinuodiję žmonės.

Gaisras kilo maždaug 7 val. 30 min. vietos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir greitai išplito į gretimą gyvenamųjų namų rajoną, kur sudegė maždaug 10 namų. Sunaikinti aštuoni iš devynių dujų saugyklos rezervuarų, iš gretimų gyvenamųjų rajonų evakuoti 5 tūkst. žmonių.

Netoliese esantys pramoniniai objektai beveik nenukentėjo, bet nuo karščio išdužo netoliese esančios bendrovės " Tupras" naftos perdirbimo gamyklos langai. Ugnis trumpam buvo persimetusi į netoliese esančią saugyklą "TotalFinaElf".

Sprogimo priežastis kol kas nežinoma. Didelis gaisras šiame pramoniniame komplekse buvo kilęs ir 1999 metų rugpjūtį, per daugiau kaip 20 tūkst. žmonių gyvybių pareikalavusį žemės drebėjimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.