aA
Rusija yra pareiškusi netrukus pasitrauksianti iš pakto, suderėto 1995 metais su JAV viceprezidentu Alu Goru (Al Gore), tuo tarpu JAV teigia svarstysianti sankcijų Rusijai galimybę.
"Tai tiesa, jie ketina pasitraukti iš pakto gruodžio 1 dieną. Dar bus kalbama su rusais, ir aukščiausiu lygiu. Norima išaiškinti jiems, kad jei taip padarys, jie susilauks atitinkamo atsakymo. Tai gali būti sankcijos", - sakė aukštas JAV pareigūnas.

Rusijai ligi šiol negrėsė sankcijos, nes ji pasižadėjo nuo 1999 metų pabaigos netiekti Iranui įprastinės ginkluotės. Tiesa JAV respublikonai kritikavo minėtą paktą, nes pagal jį Maskvai nedraudžiama pardavinėti tokią karinę techniką kaip povandeninius laivus, torpedas, tankus.

JAV pareigūnas patvirtino dienraštyje "Washington Post" skelbtą pranešimą, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas laišku informavo amerikiečius apie planuojamą Rusijos pasitraukimą iš pakto. Laiškas buvo įteiktas amerikiečiams likus keturioms dienoms iki JAV prezidento rinkimų, įvykusių lapkričio 7 dieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.