aA
Latvija, delsianti ratifikuoti jūros sienos sutartį su Lietuva, kitų metų balandį ketina skelbti konkursą licencijoms ieškoti naftos telkinių jai priklausančiame Baltijos jūros šelfe bei juos eksploatuoti.
Apie tai trečiadienį žurnalistams pranešė Latvijos ekonomikos ministras Aigaras Kalvytis. Latvijos Plėtros agentūros generalinis direktorius Maris Elertas sakė, kad Latvija savo planus dėl konkurso pristatys kitą savaitę Londone vyksiančioje tarptautinėje naftos žvalgytojų konferencijoje.

M. Elerto teigimu, naftos telkinių bus ieškoma tik Latvijos ekonominėje zonoje Baltijos jūroje, todėl vis dar neratifikuota Latvijoje jūros sienos sutartis su Lietuva neturės jokios įtakos naftos paieškoms, ir šie darbai nepakenks santykiams kaimynine Lietuva. Lietuva tokių planų kol kas nekomentavo.

Latvija 1996 metais jau buvo pasirašiusi ketinimų protokolus su JAV ir Švedijos bendrovėmis AMOCO ir OPAB dėl naftos žvalgybos tuomet dar nenustatytos priklausomybės Baltijos šelfe. Tačiau Lietuvai pareiškus griežtus protestus ir dėl to įstrigus jūros sienos deryboms, kontraktai nebuvo pasirašyti ir darbai nepradėti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.