aA
Plėšikai, vilkėję policininkų uniformomis, greitkelyje Vilnius-Klaipėda pagrobė brangų mėsos gaminių krovinį. Trečiadienį dėl šio įvykio Plungės rajono policijoje iškelta baudžiamoji byla.
Pagrobėjai kol kas nenustatyti ir krovinys nerastas. Į Kauno rajono policiją kreipėsi 48 metų Baltarusijos pilietis N. M. ir pranešė, kad antradienio pavakarę autostradoje Vilnius-Klaipėda, maždaug už 50 km nuo Klaipėdos, jo vairuojamą automobilį "Mercedes Benz 1733" su puspriekabe-šaldytuvu sustabdė šalia automobilio su įjungtais švyturėliais stovėjęs vyriškis policininko uniforma, pranešė policijos departamentas.

Netoli automobilio su švyturėliais stovėjo "Audi 100", kurį tikrino taip pat policijos uniforma vilkintis vyras. Uniformuotas vyriškis krovininio "Mercedes" vairuotojui liepė parodyti dokumentus ir eiti į policijos automobilį. Pareiškėjui priėjus prie automobilio "Audi 100", vyriškis, vilkintis policijos uniformą, baltarusiui į nugarą įrėmė į pistoletą panašų daiktą ir jėga įsodino į automobilį.

Užpuolikai vyriškį surakino antrankiais, kelias valandas vežiojo ir apie vidurnaktį paleido, atidavę piniginę, kurioje buvo 41 JAV doleris, asmens pasas bei vairuotojo pažymėjimas. Vyriškis buvo išleistas 8 km už Kauno, Vilniaus kryptimi. Baltarusis kreipėsi į Kauno rajono policiją.

Vilkikas "Mercedes Benz" su puspriekabe, kurioje buvo vežama daugiau nei 21 tona rūkytų mėsos gaminių, pagrobtas. Krovininis automobilis ir krovinys priklauso Lietuvos bendrovei "Transbalt". Jis važiavo iš Klaipėdos į Maskva.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.