aA
Buvęs Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis per apklausą Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teisme kategoriškai paneigė, kad verslininko Jono Urkos pateiktoje paskolos sutartyje esantis parašas galėtų būti jo.
"Čia tikrai ne mano parašas" sakė V. Landsbergis trečiadienį per apklausą teisme, kuris nagrinėja prieštaringos reputacijos verslininko J. Urkos baudžiamąją bylą dėl jo apšmeižimo.

Buvęs Seimo pirmininkas, dabar Seimo narys V. Landsbergis pažymėjo, kad tariamame dokumente esantis parašas jo vardu yra labai nevykusiai padirbtas ir parašo padirbinėtojai patingėjo pavartyti literatūrą su jo parašais. V. Landsbergis sutiko teismui duoti savo parašo pavyzdį, jeigu bus nuspręsta skirti parašo ekspertizę.

Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismas trečiadienį iš esmės nagrinėjo neseniai iš įkalinimo įstaigos paleisto verslininko J. Urkos baudžiamąją bylą, kurioje jis kaltinamas tuometinio Seimo pirmininko V. Landsbergio apšmeižimu.

Prieštaringos reputacijos verslininkas J. Urka šį pavasarį pareiškė, kad per dabar jau mirusį akademiką, buvusį Lietuvos ambasadorių Didžiojoje Britanijoje Raimundą Rajecką, 1995 metų gegužę V. Landsbergiui neva paskolinęs 400 tūkst. litų. V. Landsbergis tai yra pavadinęs "kliedesiais".

Teismo posėdyje J. Urka pateikė tariamo paskolos raštelio originalą, kuris buvo pasirašytas 1995 metų gegužę akdemiko R. Rajecko bute D. Poškos gatvėje Vilniuje. Tačiau raštą teismo posėdyje apžiūrėjęs V. Landsbergis sakė, kad parašas yra ne jo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.