aA
DNR tyrimai patvirtino, jog netoli Karačio gegužę aptikti žmogaus be galvos palaikai yra pagrobto ir nužudyto "The Wall Street Journal" reporterio Danielio Pearlo (Danielio Perlo), šeštadienį pranešė Sindo provincijos vyriausybė.
Pearlas
© BBC News
DRR testai patvirtino, kad "gegužės 17 dieną aptikti palaikai yra Danielio Pearlo", sakoma provincijos vyriausybės paskelbtame pareiškime.

Kiek anksčiau su reporterio pagrobimo ir nužudymo bylos tyrimu susijęs pareigūnas Manzooras Mughalas (Manzuras Mugalas) pranešė, kad ši išvada buvo padaryta sulyginus Jungtinių Valstijų ir Pakistano laboratorijose atliktų tyrimų rezultatus.

"Turime abiejų šalių patvirtintus DNR tyrimo rezultatus", - sakė jis. Gegužę Pakistano policija negiliame kape šalia kruvinos lūšnos netoli Karačio aptiko žmogaus nukirsta galva palaikus, tačiau iki šiol buvo nepatvirtinta, kad tai JAV žurnalisto kūnas.

JAV pareigūnai palaikų DNR tyrimo rezultatus Pakistano vidaus reikalų ministerijai Islamabade pateikė antradienį. Savo ruožtu Pakistano pareigūnai teismo medicinos ekspertams rytiniame Lahoro mieste taip pat buvo nurodę atlikti palaikų plaukų ir dantų tyrimus.

"The Wall Street Journal" reporteris D.Pearlas Karačyje Pakistano pietuose dingo sausio 23 dieną, rengdamas straipsnį apie islamo kovotojus ir domėdamasis galimais jų ryšiais su Osama bin Ladenu, kurį Jungtinės Valstijos kaltina tragiškų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių Vašingtone ir Niujorke organizavimu.

Vėliau pagrobėjai elektroniniu paštu atsiuntė kelias nuotraukas, kuriose matyti grandinėmis sukaustytas reporteris, į kurio galvą įremtas pistoletas. Vienas iš pagrobėjų apkaltino D.Pearlą, kad jis yra Izraelio slaptosios tarnybos "Mossad" šnipas.

Vasario mėnesį į JAV konsulatą Pakistane buvo atsiųsta vaizdajuostė, kurioje matyti, kaip žurnalistui, kuris prieš tai priverčiamas prisipažinti esąs žydas, nukertama galva.

Prieš kelias savaites Pakistano teismas už D.Pearlo pagrobimą ir nužudymą nuteisė mirti Didžiojoje Britanijoje gimusį islamistų kovotoją Ahmedą Omarą Sayeedą Sheikhą (Ahmedą Omarą Saidą Šeichą). Trims jo bendrininkams skirtos kalėjimo iki gyvos galvos bausmės.

Visi keturi nuteistieji apskundė teismo sprendimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.