aA
Įtariamiems Kašmyro separatistams šeštadienį susprogdinus granatą sausakimšoje turgavietėje, keturi žmonės žuvo, dar mažiausiai septyni buvo sužeisti. Sprogimas nugriaudėjo JAV valstybės sekretoriui Colinui Powellui pradedant jau trečiąją per mažiau nei 10 mėnesių savo taikos misiją Pietų Azijoje.
Collin Powell
"Užpuolikai sviedė granatą į saugumo patrulius judriame Budgamo mieste. Granata pralėkė pro taikinį ir sprogo šalia parduotuvių. Per sprogimą vietoje žuvo du žmonės", - sakė policijos pareigūnas.

Dar du per sprogimą sunkiai sužeisti žmonės mirė pakeliui į ligoninę. Budgamas yra į vakarus nuo Šrinagaro, Indijos Kašmyro ir Džamu valstijos vasaros sostinės.

Atsakomybės už naujausią išpuolį šioje ginčijamoje Himalajų srityje, kuri yra septynis mėnesius trunkančios karinės konfrontacijos tarp branduolinį ginklą turinčių kaimynių Indijos ir Pakistano centras, dar neprisiėmė nė viena ekstremistinė grupuotė.

Ataka surengta likus kelioms valandoms iki C.Powello atvykimo į Delį. JAV valstybės sekretorius savaitgalį lankysis ne tik Indijoje, bet ir Pakistane, kur bandys padėti dar sumažinti šiek tiek atslūgusią įtampą ir paragins senas priešininkes sėsti prie derybų stalo.

Nuo musulmonų separatistų sukilimo prieš Delio valdžią pradžios 1989 metais Kašmyre jau žuvo daugiau kaip 36,5 tūkst. žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.