aA
Lietuvos keliuose per šią savaitę įvyko 129 įskaitinės autoavarijos, kuriose 18 žmonių žuvo ir 181 buvo sužeistas. Autoavarijų metu skaudžias traumas patyrė net 43 vaikai.
Lietuvos viešosios policijos biuro Eismo priežiūros tarnybos vyresnioji inspektorė Daiva Žilinskaitė Eltai sakė, kad vasarą keliuose daug žūva jaunų, neatsargiai važiuojančių, dažnai neblaivių vairuotojų ir jų mašinose sėdinčių tokio pat amžiaus bendrakeleivių.

Pavyzdžiui, Varėnos rajone, Varėna - Milioniškės kelyje, dėl saugaus greičio nesilaikymo nuosavo automobilio "Volkswagen Golf" nesuvaldė šio rajono gyventojas 24 metų neblaivus Juozas Lubas. Automobiliui atsitrenkus į pakelės medžius, susižalojo 37 metų keleivis, o vairuotojas tą pačią dieną ligoninėje mirė.

Kitame Lietuvos pakraštyje, Pakruojis - Linkuva kelyje, Vaidotas Pamerneckis, vairuodamas "Ford Sierra" nepasirinko saugaus greičio. Automobilis, nuvažiavęs nuo kelio, atsitrenkė į elektros stulpą. Avarijos metu 30-metis vairuotojas žuvo.

Nemažai avarijų keliuose atsitinka ir dėl techniškai netvarkingų automobilių. Prie Rietavo, kelyje Vilnius - Klaipėda, pirminiais duomenimis, sprogus galinei kairės pusės "Ford Transit" padangai, automobilis buvo sumėtytas, nuvažiavo nuo kelio. Avarijos metu sunkiai sužalotas 46 metų vairuotojas, o 34 ir 3 metų keleiviai nukentėjo nesunkiai. Dar viena 31 metų keleivė dėl sužeidimų gydoma ligoninėje, o jos 4 metų sūnus Karolis mirė vežamas į ligoninę.

Panašiomis aplinkybėmis tame pačiame kelyje Tauragės rajone nukentėjo ir kito automobilio 38 metų keleivis.

Labai skaudi nelaimė atsitiko Švenčionių rajone, Pabradės- Molėtų kelyje, kur nuvažiavo į griovį ir apvirto Molėtų rajono gyventojo Jono Veriko vairuojamas VAZ 21011. Autoavarijos metu 21 metų vairuotojas žuvo. Su juo važiavęs 20-metis keleivis sužeistas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.