aA
Girsteitiškio kaime (Molėtų r.) vėlų ketvirtadienio vakarą motoroleris trenkėsi į kelis pėsčiuosius, einančius važiuojamąja kelio dalimi.
Susidūrimo metu nukentėjo penki avarijos dalyviai, vienas jų dėl galvos traumos paguldytas į ligoninę.

Apie 23 val. motoroleriu važiuodamas asfaltuota kaimo gatve čia atostogaujantis 16 metų vilnietis Romualdas Margenis nepastebėjo einančių jaunuolių ir į juos atsitrenkė. Nugriuvęs ant asfalto susižeidė ir motorolerio vairuotojas bei kartu važiavęs jo aštuoniolikmetis draugas.

Trys vaikinai, taip pat atostogaujantys šiame kaime, tuo metu ėjo neapšviestos gatvės dešiniąja puse, nesitikėdami, kad juos gali pasivyti kokia nors transporto priemonė.

Jie neturėjo jokių atšvaitų ir nepastebėjo silpnos motorolerio žibinto šviesos. Labiausiai iš trijulės nukentėjęs šešiolikmetis molėtiškis Ramutis Bačiulis išgabentas į ligoninę stebėti galvos sutrenkimo pasekmių.

Motorolerio vairuotojas neturėjo jokių savo transporto priemonės dokumentų, todėl avariją tiriantys Molėtų pareigūnai vakar nebuvo tikri, ar tai nėra motociklas, kuriam privaloma techninė registracija.

Gali būti, kad baudas dėl avarijos teks sumokėti visiems jos dalyviams - ir nesaugiai važiavusiems, ir nedrausmingai ėjusiems jaunuoliams.

"Lietuvos rytas"