aA
Palestiniečių kovotojams penktadienį Vakarų Krante surengus pasalą ir apšaudžius du izraeliečių automobilius, žuvo keturi žmonės, dar trys buvo sužeisti, pranešė vietos policija. Pasak policijos atstovo spaudai, abu automobiliai buvo užpulti kelyje į pietus nuo Vakarų Kranto Hebrono miesto.
Israel
Dar nėra aišku, ar tai buvo viena, ar dvi tuo pačiu metu surengtos atakos. Per apšaudymą žuvo automobiliu važiavusi trijų asmenų šeima - tėvai ir vaikas, žydai naujakuriai iš Psagoto gyvenvietės, esančios netoli Ramalos. Ši šeima po viešnagės pas nausėdijoje į pietus nuo Hebrono gyvenančius giminaičius važiavo keliu į šiaurę, Zifo sankryžos link.

Pasak privačios Izraelio televizijos, užpuolikai jų automobilį apšaudė iš vakarinės kelio pusės. Kitu automobiliu važiavęs vyras per apšaudymą taip pat žuvo. Informacijos apie užpuolikus kol kas nėra. Palestiniečių pareigūnai šio išpuolio kol kas nekomentuoja.

"Palestiniečių teroristai vėl nusitaikė į mėgstamiausius taikinius - Izraelio civilius gyventojus", - sakė Davidas Bakeris, Izraelio premjero Arielio Sharono administracijos pareigūnas.

"Ši ataka yra geriausias įrodymas, kad palestiniečių vadovybė tiesiogiai susijusi su teroru. Palestiniečių teroristai nepraleidžia bet kokios galimybės atakuoti izraeliečius mūsų gatvėse, mūsų turgavietėse ar mūsų keliuose", - pridūrė jis.

Vakarų Krante ir Gazos Ruože prasidėjus sukilimui prieš Izraelio okupaciją, palestiniečiai dažnai atakuodavo žydus naujakurius.

Po antradienį Gazoje surengto Izraelio oro smūgio, per kurį žuvo radikalios palestiniečių grupuotės "Hamas" karinis lyderis bei 14 civilių gyventojų, įskaitant devynis vaikus, ekstremistinės grupuotės pažadėjo atkeršyti už jų žūtį. Per 22 mėnesius trunkantį palestiniečių sukilimą iš viso jau žuvo 2 340 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.