aA
Per Didžiosios Britanijos policijos salotų pakavimo sandėlyje atliktą reidą buvo sulaikyti 42 nelegalūs migrantai, tarp kurių buvo ir nelegaliai šioje šalyje dirbusių lietuvių, remdamasi Didžiosios Britanijos dienraščio "The Daily Mail" pranešimu.
24 nelegalūs migrantai jau buvo išsiųsti iš šalies, ir, Imigracijos tarnybos teigimu, gali būti išsiųsti dar 9 sulaikytieji. Likę devyni sulaikytieji buvo išleisti.

Tarp "Tilmanstone Salads" sandėlyje Itorno gyvenvietėje Kento grafystėje sulaikytų nelegalių migrantų buvo darbininkų iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Rusijos, Moldovos ir Mongolijos.

Įtariamieji laikomi Pietryčių Kento apygardos policijos būstinėje Folkstoune.

Per policijos ir imigracijos tarnybos operaciją, prie kurios prisidėjo ir minėto sandėlio savininkai, buvo siekiama sulaikyti migrantus, kurie turėjo laikinus leidimus į Didžiąją Britaniją, tačiau leidimų galiojimas jau buvo pasibaigęs arba leidimuose nebuvo numatyta galimybė įsidarbinti šioje šalyje.

Sezoninius darbuotojus sandėliui parinko įdarbinimo agentūros, kurios dažnai samdo nelegalius darbininkus, dirbančius už menkiausią užmokestį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.