aA
Liberalų demokratų partijos pirmininkas Rolandas Paksas mano, kad JAV bendrovės "Williams International" investicijas į naftos koncerną "Mažeikių nafta" rėmę ir dėl esamos bendrovės padėties kalti politikai turėtų nedalyvauti artėjančiuose prezidento rinkimuose.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© DELFI
Penktadienį liberalų demokratų išplatintame pranešime spaudai teigiama, jog ekspertai patvirtina vis blogėjančią "Mažeikių naftos" būklę, vedančią į "katastrofą", kuri nuolat didėja nuo tada, kai įmonę perėmė amerikiečiai.

Anot R.Pakso, visi politikai populistiškai kalba apie asmeninę atsakomybę, bet atėjus laikui ją prisiimti, stengiasi to išvengti.

"Manau, kad artėjantys rinkimai yra puiki proga politikams prisiimti atsakomybę už padarytas klaidas ar bent jau atsiprašius tautos nedalyvauti rinkimuose", - teigia politikas.

Liberalų demokratų lyderio teigimu, apklausos rodo, kad 87 proc. šalies gyventojų dėl "Williams" atėjimo į Lietuvą kaltina politikus ir ragina juos už tai atsakyti.

R.Paksas tikina, kad jo vadovaujama Vyriausybė apie milijoninius nuostolius Lietuvos biudžetui ir abejotinus "Williams" pažadus kalbėjo dar 1999 metais.

"Tačiau tuo metu ir Tėvynės Sąjungos (Lietuvos konservatorių) partija, ir šalies prezidentas Valdas Adamkus nusprendė palaikyti amerikiečius, o ne savo šalies Vyriausybę", - sako jis.

Neoficialiais duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį "Mažeikių nafta" patyrė apie 100 mln. litų nuostolių.

2001 metais "Mažeikių naftos" nuostoliai pagal Lietuvos buhalterinės apskaitos principus viršijo 268 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.