aA
Baltarusijos užsienio reikalų ministerija vertina kaip "visišką provokaciją" kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusius pranešimus apie tai, kad "neva NATO atstovas Jamie Shea (Džeimis Šei) pareiškęs, kad NATO gali padėti Baltarusijos opozicijai per 2001 metais įvyksiančius prezidento rinkimus".
Kaip pareiškė Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos sekretorius spaudai Pavelas Latuška, "neverta kiršinti Baltarusijos su viena įtakingiausių organizacijų pasaulyje - Šiaurės Atlanto sutarties organizacija".

Sekretorius spaudai pranešė apie perduotą į Baltarusijos ambasadą Belgijoje J. Shea laišką, kuris "visiškai paneigia" informaciją, pateiktą vieno Rusijos laikraščių straipsnyje.

"Straipsnis, ...kuriame cituojamos mano pastabos dėl Baltarusijos, yra gryna klastotė, ši istorija prasimanyta", sakoma NATO atstovo laiške.

Pasak jo, "nė vienoje savo kalbų ir viešų pareiškimų aš neminėjau Baltarusijos ir nekalbėjau apie jokį NATO vaidmenį, susijusį su kišimusi į kitų šalių politiką".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.