aA
Kaip parodė neseniai atliktas tyrimas, Britanijos vyrų figūros vis labiau panašėja į kriaušę. Pastaruoju metu britai ėmė ypač skųstis dėl sustorėjusių klubų ir sėdmenų.
Mėsainis
Mėsainis
Vis daugiau vyrų užsikrečia “Ar mano užpakalis atrodo storas su šiomis kelnėmis?” sindromu, be to, 1 iš 10 britų nedrįstų nusirengti savo partnerės akivaizdoje. Per pastaruosius 30 metų Britanijos vyrų klubų apimtis padidėjo 5 centimetrais. Jeigu tokia tendencija ir toliau tęsis, vidutinė vyrų klubų apimtis sieks 100 centimetrų.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog 10 proc. vyrų niekada nenusirengtų savo partnerės akivaizdoje, kadangi jie yra nepatenkinti pernelyg dideliais savo sėdmenimis. Kas šeštas apklausoje dalyvavęs britas prisipažino kiekvieną savaitę mažiausias septynias valandas žiūrintis per televiziją sporto laidas, o kas trečias – iš viso nesportuojantis.

Mažiau nei 1 iš 10 respondentų teigė valgąs tris kartus per dieną, tuo tarpu kai prieš 30 metų tokių vyrų buvo trečdalis. Beveik kas antras vyras prisipažino, jog mažiausiai pusė jų raciono sudaro pusgaminiai ar iš kavinių atsinešami pagaminti patiekalai.

“Atrodo, jog viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl vyrai tampa vis storesni, yra ta, jog jie nesupranta ryšio tarp svorio kontroliavimo ir sveikos bei maistingos dietos”, - sakė tyrimą atlikusios kompanijos atstovas spaudai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.