aA
Lenkijos Ilavos miesto ligoninėje po autobuso avarijos besigydantys Kauno pučiamųjų orkestro "Ąžuolynas" muzikantai Aleksandras Kukla ir Viktoras Mackevičius pastebimai sveiksta, tačiau namų link pajudės ne anksčiau kaip po 10 dienų.
Tai penktadienį BNS korespondentui sakė sužeistuosius gydantis gydytojas Pawelas Krulikowskis.

Pasak jo, penktadienį bus nuimti įtvarai 55-erių metų Aleksandrui Kuklai, kuriam per avariją lūžo raktikaulis ir dubuo. Tačiau judėti jam dar nebus leidžiama.

Anot gydytojo, pagerėjo 54-erių metų Viktoro Mackevičiaus, kuris per avariją patyrė atvirą kojos lūžį, sveikata.

Gydytojo teigimu, maždaug po pusantros savaitės ligonius bus galima specialiu automobiliu pervežti į Kauną.

Autobusas iš Lietuvos "Neoplan" avariją patyrė birželio 30-sios vakarą Varmijos ir Mozūrų vaivadijoje kelyje Ilava - Rudzenicė. Autobusas nuvažiavo į pakraštį ir nuvirto į griovį ant dešiniojo šono.

Viešosios įstaigos A.Sabonio klubo išnuomotu autobusu į Kauną važiavo 39 žmonės - Kauno koncertinio pučiamųjų orkestras "Ąžuolynas" muzikantai. Jie grįžo iš 18-ojo tarptautinio pučiamųjų instrumentų festivalio, vykusio birželio 28-30 dienomis Lenkijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.