aA
Sunkiasvoris amerikietis pateikė ieškinius keturiems dideliems greitojo maitinimo tinklams, reikalaudamas iš jų kompensacijos. Jis kaltina "McDonald's", "Burger King", "Wendy's" ir "Kentucky Fried Chicken Corporation" (KFC) dėl savo apkūnumo ir ligų.
Hamburgeris
Ieškovas, 56 metų technikas, keturis- penkis kartus per savaitę maitindavosi greito maisto restoranuose. Jis įsitikinęs, jog čia suvalgyti mėsainiai, keptos bulvytės ir riebios vištų šlaunelės "kaltos" dėl jo aukšto kraujo spaudimo, cholesterolio lygio, dviejų širdies infarktų ir diabeto.

Vyriškio advokatas Samuelis Hiršas ketvirtadienį televizijos stočiai "Fox News" sakė, kad jo kliento pavyzdžiu gali pasekti ir kiti "nukentėjusieji". Advokatas minėtas keturias bendroves pavadino neatsakingomis ir apkaltino jas slepiant riebalų kiekį savo greito maisto patiekaluose.

Riebus maistas žmonėms sukelia "de facto maniją", pirmiausiai - skurdžiau gyvenantiems piliečiams ir vaikams.

"Priklausomybę sukelia ne tik nikotinas ir nelegalūs narkotikai", - sakė S.Hiršas. Jis teigė manąs, jog galiausiai paaiškės, kad greitojo maisto restoranai negarbingai elgėsi su savo klientais. Amerikiečio ieškinyje kompensacijos suma nenurodoma.

JAV restoranų sąjungos atstovė Katerina Kim kaltinimus pavadino "beprasmiškais, nepagrįstais ir juokingais". Kiekviename restorane klientas gali rinktis. Vadinasi, jis pats yra atsakingas už save, kalbėjo atstovė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.